De dirigent

Na een (corona) pauze van bijna twee jaar zijn wij begin maart 2022 weer gestart met repeteren met onze nieuwe dirigente Angelique Pijnenburg.

In onderstaand stukje stelt Angelique zich kort aan jullie voor.

In 1991 stuurde ik aan het conservatorium van Maastricht af als pianodocente. Tijdens mijn conservatoriumstudie ben ik zanglessen gaan nemen bij Ben Benders. Ik zong destijds bij het Martinuskoor in Venlo, waar Ben Benders ook dirigent was. Met het leiden van gesplitste repetities kwam ik in aanraking met het dirigeren. Hier ligt de grondslag voor mijn carrière als dirigent.

Inmiddels dirigeer ik verschillende koren in Limburg en Noord-Brabant. Met Unity wil ik graag op eigen wijze de nummers inhoud geven. Arrangementen maak ik daarvoor veelal zelf.

Ik wil in een gezellige en vooral enthousiaste sfeer het koor leiden en een goede bijdrage leveren aan een avond lekker repeteren en zingen. Er moet hard gewerkt worden, maar er is zeker plaats voor een grapje.

Met ingang van 23 juni 2023 ontstaat er een vacature voor de functie van dirigent. Heb je interesse, neem contact met ons op. Midi files met geluidsfragmenten zijn op verzoek beschikbaar.